Docent

Trainers Heule

Hoofdtrainer Willy Vandamme
Trainer Goedele Vandamme
Hoofdtrainer Lut Wouters

Trainers Antwerpen

Trainer Sieska Baert

Mijn wortels liggen in het maatschappelijk werk. In de ruim
20 jaar volgend op mijn studie mocht ik ervaring opbouwen in het werken met
jongeren, ouders en gezinnen, als leefgroepbegeleider, thuisbegeleider,
time-outbegeleider. Gaandeweg kwamen daar ook leiding geven, supervisie en training/coaching bij. Mijn werk maakt voor mij wezenlijk deel uit van mijn
leven. Leven, werken, opvoeden, leiding geven zie ik als dynamische processen, altijd in beweging. Elke situatie bevat groeipotentieel en elke crisis draagt een kans in zich. Elke ont-moeting, of het nu gaat om een jongere, een gezin, een team of een leidinggevende, beschouw ik als een uitnodiging om samen een proces aan te gaan, vertrekkend vanuit de vraag die leeft.µ

Wat me drijft, is de wens dat we ons als mens in elke situatie, werk of privé, beluisterd mogen voelen, dat we blijven oefenen om telkens weer een veilige sfeer te creëren waarin we zelf en de ander vrijuit kunnen spreken, in gelijkwaardigheid. Voor mij is dat wat ons vleugels kan geven, wat de creativiteit laat stromen en ons de beste versie van onszelf kan laten zijn.

Volgende opleidingen hebben me de voorbije jaren het meest geïnspireerd en geven mee vorm aan hoe ik in het werk en in het leven sta: open-hart-cirkels en positieve heroriëntering, nieuwe autoriteit en geweldloos verzet, signs of safety en wellbeing, familie-opstellingen, systeemtheoretisch werken, collaboratieve, narratieve en appreciërende benaderingen.

Trainer Tine Heylen

De afgelopen 15 jaar heb ik mogen werken met kinderen, jongeren en gezinnen die zich in een uitdagende, stressvolle en/of vastgelopen situatie bevonden. Ik nam verschillende functies binnen de jeugdhulp ter harte, waaronder leefgroepbegeleider, hoofdbegeleider, contextbegeleider, procesbegeleider en supervisor.


Verder bouwde ik ervaring op vanuit een aantal methodieken en visies zoals ‘positieve heroriëntering en open-hart-cirkels’, ‘nieuwe autoriteit en geweldloos verzet’, ‘signs of safety and well being’ en ‘functionele familietherapie’.


Naast mijn opleiding en ervaring, vind ik het belangrijk om in de ontmoeting met anderen ruimte te maken voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Gelijkwaardig spreken en omgaan met elkaar is een vanzelfsprekendheid. Ik hecht belang aan spreken vanuit gevoel en ben aandachtig voor de innerlijke wereld van mensen. Ik geloof dat daar vaak een kracht tot beweging/verandering kan plaatsvinden. Van kinds af aan kan ik mensen goed aanvoelen, meevoelen en begrijpen. Dit werd, na een lange zoektocht, een kracht die ik nu dagelijks mag gebruiken om anderen te ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat mijn hoofd en mijn hart met elkaar verbonden zijn, en dat zowel mijn verstand als mijn gevoel een plaats mogen krijgen.

Delen op :